GE FAN I VÅR ENHETSTAXA – MANIFESTATION PÅ LÖRDAG

Enhetstaxan har inneburit den första sänkningen av taxan inom kollektivtrafiken på flera års tid. Att göra det billigare att åka tunnelbana och pendeltåg handlar om att kollektivtrafiken ska vara en rättighet och inte en fråga om tjockleken på plånboken. Alla ska ha råd att åka till sitt jobb, sin skola eller sina kompisar i någon annan del av stan.

 

Nu när borgarna kommit till makten i landstinget planerar de att ta bort enhetstaxan. Om det genomförs kommer det att slå mot just vanligt folk som åker kollektivt.

Vi ska inte låta borgarna göra det dyrare att ta tunnelbanan eller pendeltåget, det ska helt enkelt inte kosta över  60 kronor att ta sig in till stan för att man bor i Jakobsberg, Södertälje, Alby eller Farsta.

 

Nu på lördag anordnar Ung Vänster en manifestation för behållandet av enhetstaxan. Det kommer att  finnas talare, musik och ett stort plakat där alla som går förbi kan skriva på mot slopandet av enhetstaxan. Vi kommer att hålla till utanför Åhléns vid T-centralen 12.00 till 15.00. Ta med dig alla du känner som inte heller vill betala mer för att åka tunnelbana och hjälp till att göra dagen riktigt bra


Kommentarer
Postat av: alex

retards!

2007-09-17 @ 15:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback