Mer Norge

SV blev den stora förloraren i lokalvalen i Norge och nu höjs röster som kräver att huvud ska falla. Partiledaren Kristin Halvorsen sitter tryggt, istället är det tidigare viceordförande Øystein Djupedal som nu är utbildnings- och kunskapsminister och miljöministern Helen Bjørnøy som får ta smällen. Och visst kan det vara att det stämmer: Att deras jobb som ministrar inte har varit toppenbra men knappast är detta orsaken till SV:s halvering. Vi ska komma ihåg att SV också gick ner rejält vid förra Stortingsvalet och att Arbeiderpartiet "tog tillbaka" många av rösterna som SV fick i segervalet 2001. Kanske inte så konstigt om AP och SV ändå samarbetar i regering?


Bjørnøy har väl kanske inte varit särskilt synlig trots att miljöfrågor borde ha varit en nyckelfråga i valrörelsen och definitivt är det för SV. Däremot har hon fått ta några smällar kring utbyggnader av oljefält som har varit en fråga där SV tidigare har stått klart fram. Djupedal satte ju stor fart de första månaderna som minister men efter det verkar det inte ha hänt mycket. Men beror detta enbart på enskilda människors oförmåga eller är det faktiskt regeringssamverkan och det faktum att SV inte får så mycket ur detta som partiet borde på sina hjärtefrågor skola och miljö?


Kommentarer
Postat av: Rubenadriana

Greetings! The excellent site, has especially liked design. Thanks.

Postat av: Denise

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din blogg, men jag är glad att jag gjorde det :). Prenumererar nu på din blogg på BlogLovin'!

2011-05-06 @ 23:10:30
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback