Öppna ögonen (mp)!

Nu har det varit lite tyst från mig några dagar. Har varit i Rom. Även om jag kom hem sent i går kväll har jag inte undvikit att få med mig lite från miljöpartiets kongress där de förstås har diskuterat valmanifest. En av punkterna i valmanifestet är kvinnofrid. Det är självklart bra. Problemet är bara att man vägrar placera ansvaret där det hör hemma. En av de saker de diskuterade var om man skulle skriva in män som ansvariga för kvinnofridsbrott. Så blev det inte utan så här skriver (mp):


16. Kvinnofrid

Alla som utsätts för våld eller hot om våld i nära relationer ska ha rätt till skyddat boende. Rättsväsendets bemötande måste vara kunnigt och respektfullt. Barn som bevittnat våld i hemmet ska betraktas som brottsoffer. De som döms för misshandel ska tvingas genomgå behandling. Även våld i samkönade relationer måste uppmärksammas. Mer resurser krävs för att motverka prostitution och människohandel.

Mäns våld mot kvinnor är mäns ansvar. Mäns våld mot kvinnor är inte något som händer en gång eller något som bara råkar hända. Det är så manssamhället manifesterar sig konkret. Därför måsta vi också våga säga det. Om vi inte vågar säga att kvinnofridsbrott är systematiska brott som nästan uteslutande män utsätter kvinnor för vägrar vi se och erkänna.


Kommentarer
Postat av: Anette

Bare et lite spørsmål... Er du norsk eller svensk?? hehe.. skriver jo at du er nordfra, men alt går jo på svensk..

Eg e no fra Bergen!! :-)

Postat av: Torhild

Bor og jobber i Sverige og svensker har ikke spesielt stor toleranse for andre språk...

2006-05-31 @ 08:50:28
Postat av: helena

hoppas du hade kul i rom - och att de visar större toleranse for andre språk!

2006-05-31 @ 21:59:44
Postat av: Syedanna

The information found by me on this site appeared very useful! Thanks to the owner!

2010-06-28 @ 13:01:55
URL: http://syedanna.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback