Protest mot abortförbud i Polen utanför Polens ambassad den 4 november

Det polska högerpartiet "League of Polish Families" har föreslagit en ändring i den polska konstitutionen som i praktiken förbjuder all abort. Partiet vill införa en fras i konstitutionen om skydd för livet från själva befruktningen. En sådan ändring skulle göra all abort olaglig, även för våldtäktsoffer, när fostret är allvarligt skadat eller när kvinnans hälsa är hotad.

Under 60-talet åkte svenska kvinnor till Polen för abort. Nu är det viktigt att vi visar solidaritet med kvinnorna i Polen.

Därför uppmanar vi alla att delta i en stillastående protest utanför Polens ambassad, Karlavägen 35, den 4 november kl. 12:00-13:00. Vi samlas för att visa vår solidaritet med kvinnorna i Polen och vår avsky mot den föreslagna ändringen.

Demonstrationer och manifestationer kommer att ske utanför den polska ambassaden i flera andra europeiska städer och självklart i Warzawa.


Skriv även på protestlistan på http://www.federa.org.pl/signatures


Arr: Vänsterpartiet Storstockholm och Ung Vänster

GE FAN I VÅR ENHETSTAXA – MANIFESTATION PÅ LÖRDAG

Enhetstaxan har inneburit den första sänkningen av taxan inom kollektivtrafiken på flera års tid. Att göra det billigare att åka tunnelbana och pendeltåg handlar om att kollektivtrafiken ska vara en rättighet och inte en fråga om tjockleken på plånboken. Alla ska ha råd att åka till sitt jobb, sin skola eller sina kompisar i någon annan del av stan.

 

Nu när borgarna kommit till makten i landstinget planerar de att ta bort enhetstaxan. Om det genomförs kommer det att slå mot just vanligt folk som åker kollektivt.

Vi ska inte låta borgarna göra det dyrare att ta tunnelbanan eller pendeltåget, det ska helt enkelt inte kosta över  60 kronor att ta sig in till stan för att man bor i Jakobsberg, Södertälje, Alby eller Farsta.

 

Nu på lördag anordnar Ung Vänster en manifestation för behållandet av enhetstaxan. Det kommer att  finnas talare, musik och ett stort plakat där alla som går förbi kan skriva på mot slopandet av enhetstaxan. Vi kommer att hålla till utanför Åhléns vid T-centralen 12.00 till 15.00. Ta med dig alla du känner som inte heller vill betala mer för att åka tunnelbana och hjälp till att göra dagen riktigt bra


Rör inte a-kassan!

Att borgarna skulle skära i a-kassan var väl inte direkt oväntad. De som har mycket ska få mer med den nya borgerliga budgeten - de som har det trångt ska sitta kvar med ännu mindre. Protestera här!

Magnus tankar

Visst är han sosse men han ska ändå ha cred för detta: Borelius avslöjar: Pigreform bara för högavlönade

Heja Norge!

Kjøp av Vattenfall og SAS

Vaddå miljö?

Ingen har väl kunnat undvika att förstå att trängselavgifterna har blivit lite av ett besvär för de borgerliga partierna. I Stockholms stadshus har de sagt att de respekterar folkomröstningen, på riksplan inte, fast även här har det varit flera som har velat rösta för och centern har ju också varit positiva.  Lösningen presenteras på DN debatt i dag: Visst Stockholmarna får behålla trängselavgifterna, men pengarna som enligt valsedeln framförallt skulle gå till satsningar i kollektivtrafiken ska nu i stället för användas till mer biltrafik i Stockholmsregionen.  Det känns nästan lite tjatigt att behöva säga det men alla är överens om att fler vägar inte löser trängselproblemen i Stockholm. Fler vägar skapar heller inte en bättre miljö. Snarare är det väl så att de borgerliga partierna har förstått att de fick svårt att komma undan avgifterna men för att inte behöva bygga ut kollektivtrafiken gör de nu systemet om till en biltull i stället för: För att finansiera vägbyggen. Vad hände då med det borgerliga miljöalternativet?


Om man i stället för hade satsat på kollektivtrafiken så hade man gynnat kvinnor och lågavlönade. Fast de tär det ju ingen överraskning att alliansen inte vill.