Vaddå miljö?

Ingen har väl kunnat undvika att förstå att trängselavgifterna har blivit lite av ett besvär för de borgerliga partierna. I Stockholms stadshus har de sagt att de respekterar folkomröstningen, på riksplan inte, fast även här har det varit flera som har velat rösta för och centern har ju också varit positiva.  Lösningen presenteras på DN debatt i dag: Visst Stockholmarna får behålla trängselavgifterna, men pengarna som enligt valsedeln framförallt skulle gå till satsningar i kollektivtrafiken ska nu i stället för användas till mer biltrafik i Stockholmsregionen.  Det känns nästan lite tjatigt att behöva säga det men alla är överens om att fler vägar inte löser trängselproblemen i Stockholm. Fler vägar skapar heller inte en bättre miljö. Snarare är det väl så att de borgerliga partierna har förstått att de fick svårt att komma undan avgifterna men för att inte behöva bygga ut kollektivtrafiken gör de nu systemet om till en biltull i stället för: För att finansiera vägbyggen. Vad hände då med det borgerliga miljöalternativet?


Om man i stället för hade satsat på kollektivtrafiken så hade man gynnat kvinnor och lågavlönade. Fast de tär det ju ingen överraskning att alliansen inte vill.


Kommentarer
Postat av: Hans

Det som kan lösa problemen är att man promenerar mer. Jag började gå ut till mina föräldrar en dag per vecka för några år sedan. Det är ungefär 10 km.

Numera har jag som princip att om jag ska en sträcka


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback