Nyheter...

Hade egentligen tänkt att jag skulle skriva om något viktigt. Så som attacken mot Ung Vänsters antirasistiska fest i Farsta eller vattenfrågan. Blev visst inte så. Istället har jag återigen låtit mig imponeras över DN och dess intressanta artiklar?

 

Eftersom jag ju är norska så håller jag definitivt inte med Sverige när det kommer till viktiga saker här i världen så som sport och melodifestivalen. Det finns dock enstaka undantag. Mustafa Mohamed är ett. Jag kan dock inte låta bli att garva så att morgonkaffet sätter sig i halsen när DN slår upp över två sidor: Kenyanerna höll inte sitt löfte till Musse. Nähä. Vad menar ni? Att de sprang så att de kunde öka sina egna chanser att vinna loppet och så också gjorde? Förundrad blir man bara över DN:s förundran. Mest vättig verkar Musse själv som säger att ?man kan inte helt lita på någon?.

 

Kollektivtrafiken är viktig för mig och för de flesta som bor i Stockholm. Att den kommer i tid, att man känner sig trygg när man åker men framförallt att det borde finnas mer av den. I går var tydligen också justitieminister Beatrice Ask ute och åkte kollektivt. Flankerad av ett uppbåd säkerhetsvakter, tjänstemän och lokala politiker uttalar hon till DN att ?trots att jag har åkt mycket kollektivtrafik i mina dar har jag aldrig råkat illa ut?. Vilken prestation! Jag säger: Låt oss starta en rörelse! Har du också åkt kollektivt utan att utsättas för brott? Mejla nyhetstips@dn.se och Beatrice Ask och berätta om din upplevelse: Det var en söndag i 1977..


Politisk aktiva anhållna i Västsahara

Läste i norska Aftenposten att två aktivister från mitt "gamla" ungdomsförbund, Sosialistisk Ungdom, i Norge har blivit anhållna av marockansk polis i Västsahara. Läs mer om Västsahara på Föreningen Västsaharas hemsida.

Tillbaka...

Efter världens längsta semester är jag återigen tillbaka i Stockholm. Förutom fjäll och fjordar har jag också hunnit med att förhandsrösta i norska lokalvalen (själva valdagen är 10 september och man väljer alltså till kommun och fylke). Enligt Aftenpostens valgomat har jag röstat rätt och blev hela 96 procent SV. Känns i alla fall skönt nu när semestern är över och vardagen tillbaka.