Varför sviker socialdemokraterna Järva?

Förra veckan fattade fullmäktige i Stockholms stad beslut om att E18 ska byggas ut utan att läggas i tunnel förbi Rinkeby och Tensta. Debatten var oerhört låg och ingen verkar villa svara på våra frågor. Miljarder kan läggas på att gräva ner Södra och Norra länken förbi de rikare områdena och Förbifart Stockholm planeras också i tunnel förbi miljonvillorna på Ekerö. Men när det kommer till en väg som kommer att öka buller och utsläpp samt äta upp stora delar av Järva friluftsområde då påstår man att pengarna inte finns.


Varför tycker man att man kans skita i vad befolkningen tycker i mindre välbeställda områden? Är det kanske därför att man tror at de inte kommer att protestera? Alla lokala remissinstanser har sagt att de vill ha vägen i tunnel. Miljöprövningarna säger det samma. Själv var jag med och samlade in mer än 3 000 namntäckningar för tunnel för några år sedan. Men av någon anledning är vi inte lika mycket värda här som i andra delar av stan.


Det var en märklig upplevelse att delta i debatten. Förutom den socialdemokratiska f.d. ordförande i Kista stadsdelsnämnd som pratade emot tunnelalternativet var de lokala företrädarna från övriga partier pinsamt tysta. De socialdemokratiska ledamöterna från Tensta och Rinkeby tyckte tydligen att frågan var så ointressant att de inte ens tyckte det var värt att sitta i salen och lyssna på debatten. Trots att flera socialdemokratiska lokalpolitiker gick ut med att de ville ha vägen i tunnel i valrörelsen. Det är ett svek mot den lokala demokratin när man vägrar att diskutera och lyssna på vad befolkningen i området vill.

Kommentarer
Postat av: Cheap Jordans

Thank you for taking the time to publish this information very useful!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback