Glada nyheter från välfärdens Sverige

Jobbar halvtid sedan april. Har visserligen sökt massor med jobb men trots goda meriter och sex års akademisk utbildning är jag visst inte så attraktiv. Halvtidsarbete betyder också a-kassa halvtid. Att det också skulle betyda mindre än halva lönen var jag nog inte helt beredd på innan jag blev arbetslös. Gick upp för mig när jag satt på cykeln för någon dryg månad sedan. Som tur är har jag rätt bra lön på min arbetande halvtid. Sedan att jag kan tvingas ta ett jobb till 80 procent av vad min a-kassa är idag (vilket är ungefär 36 procent av min gamla lön) gör ju inte det hela bättre. Nu betyder ju det en sämre lön än vad jag får på min halvtid idag vilket väl inte gör det så troligt att jag skulle acceptera ett sådant jobb. Men vaddå? Då får de ju bort mig från a-kassan i alla fall och högeralliansen kan vara glada.

I lördags kunde jag dessutom meddela en god vän, och också deltidsarbetslös, att jag hade läst på min a-kassas hemsida att man inte får stämpla om man har beviljats semester får sitt arbete. Så då blir det halv lön utan a-kassa. Om man inte får ta ett sommarjobb för att kunna överleva vill säga. Glad är jag att jag ska till fjällen, att min sambo har fast inkomst och att jag inte har barn att försörja.


Just det...

image17

Obegripbart

image15

Det är obegripligt. För denna man har min sambo lämnat mig och åkt till Sölvesborg.

Världens finaste Unna 1 år!

image14

Medan andra firade nationaldagen firade jag att Unna fyller ett år. Stort ben förtärdes.

Världsmiljödagen!

Japp. Så är det faktiskt. Jag tänker klimattrampa tillsammans med Alternativ Stad.

Klimattaxa nu - mer plats åt cyklarna - skrota bilarna!

Hemlig konstitution?

Det har varit väldigt tyst kring den nya EU konstitutionen. Regeringen verkar ha som mål att köra genom den inte bara utan folkomröstning utan också utan debatt. Glad blev jag då i morse när DN skrev om detta. Kanske inte så konstigt att regeringen inte vill debattera. Tankesmedjan Open Europe har gjort en opinionsundersökning i alla medlemsländerna som visar att 68 procent av svenskarna vill ha en folkomröstning om det kommer ett nytt EU-fördrag som ger EU mer makt. Hela 78 procent skulle rösta nej. Endast 4 procent av svenskarna vill att EU ska få mer makt, och hela 59 procent tycker att EU borde få mindre makt.