Snart klara

Nu börjar budgetfullmäktige dras mot slutet. Själv har jag diskuterat miljö, trafik och renhållningsfrågor i dag och man kan inte sluta förvånas över hur otroligt svårt det är för högeralliansen att förstå att klimathotet faktiskt är ett reellt hot och inte bara något konstigt ord någon har hittat på. Att vu har ett guldläge i Stockholm där vi faktiskt kan bygga ut kollektivtrafiken så att ännu fler skull ekunna och vilja åka kollektivt.

Nu diskuteras demokrati och personalfrågor och inte ett enda borgarråd för moderaterna är i salen...

Bottenläge

Dagens budgetdebatt i kommunfullmäktige har inte precis varit det höjdpunktet det egentligen borde vara. I en av de viktigaste demokratisk valda församlingarna i Sverige är högeralliansens nivå så låg att man undrar vad man egentligen gör där. Det finns många bottennapp men det djupaste av de alla måste ändå vara folkpartisten Ann-Cathrine Åslund som i en replikväxling med socialdemokraten Abdo Goriya kring den rasism som drabbar många av våra anställda i äldreomsorgen häver ur sig att det då måste vara helt okej att 90-åriga kvinnor inte vill ha stora svarta män i sina hem.

Budgetdebatt

Jaha. Nu är vi igång igen alltså med årets budgetdebatt i kommunfullmäktige i Stockholm. Efter att ha hört finansborgarrådet Kristina Axen Ohlins inledningsanförande börjar man egentligen undra vad det hela handlar om. Istället för att prata politik får vi höra om hur man kan klättra ut och in ur en bil när centrallåset inte fungerar. det må vara Axen Ohlins största problem i vardagen men den verklighetsbeskrivning delas nog inte av de som faller utanför i högeralliansens Stockholm.

När världen bli bisarr...

...hittade den här artikeln hos Klassekampen idag...

Äntligen

Hade nästan gett upp hoppet men de blev faktiskt dömda. Det så kallade Stureplansmålet har blivit lite av ett symbol för sexismen och kvinnoföraktet som råder inom rättsväsendet. Stockholm City visar också idag att åklagarkammaren i City är sämst i länet på att åtala för våldtäkt och har också lagt ner förundersökningarna mot en av de dömda i ett annat fall, trots vittnen och medicinska bevis. Låt oss hoppas att detta inte bara blir en uppresning för den drabbade kvinnan utan att vi också kan få en ändring av hur hela lagen praktiseras. Själv stöder jag förslag på att man inför ett så kallat samtyckeskrav. Det är dags att lagen ställer sig på de drabbade kvinnornas sida.

Lägg ned Brommas flygplats!

I klimatförändringens spår har många fått upp ögonen för klimathotet och dess konsekvenser. En av de miljöbovar som ofta glöms bort är flyget. En flygresa genererar ca 2,36 ton koldioxod, lika mycket som ett års bilåkande. Man behöver inte vara raketforskare för att dra slutsatsen att flyget bidrar oerhört mycket till den globala uppvärmningen.

Därför är det mycket olyckligt att den borgerliga majoriteten i Stockholm, med moderaterna och Kristina Axen Ohlin (m) i spetsen, både tillåter Brommas flygplats samt att flygplatsens tillstånd ska gälla till 2038.

Marken bör istället användas till att bygga Bromma Ekostad och miljön besparas onödiga utsläpp.

Det är ingen mänsklig rättighet att flyga - särkskilt när våra liv och vår planet står på spel!

Skriv under
här!

Något för kollektivtrafiken i Stockholm?


Train Drives Through A Bangkok Market - The best video clips are here